Hvordan koke kaffe på bålet
Mange har kjent roen som oppstår når du har skjenket deg en kopp kaffe, og i varmen fra bålet lar blikket gli over horisonten. Å lage bålkaffe kan derfor fort bli et kjært turritual.
For å lage bålkaffe trenger du bare en kaffekjele egnet for bål, vann og kokmalt kaffe. Kaffekjele får du i sportsbutikken eller på feks Biltema. Kokmalt kaffe finnes i de fleste dagligvarebutikker.
Stable bålet slik at kjelen kan stå støtt.
Kok opp ønsket mengde vann.
Ta kjelen av bålet når vannet koker. Bland i kokekaffe, ca 2 dl pr liter vann. Evt. bare hell i kokekaffe til det danner seg et lite “tårn” av kaffe på toppen.
Rør rundt og la stå i 6-8 min.
Rør forsiktig øverst i kjelen og vent ett minutt til mens den siste kaffegruten synker til bunns.
Skjenk deg en kopp kaffe, len deg tilbake og ta et par rolige pust. Nå har du laget deg skikkelig kaffe - nyt den!
“Life moves pretty fast. If you don’t stop and look around once in a while, you could miss it.”